Nagel-Kit

Tips & råd
Mineral handcream
En beskyddande och mycket näringsrik handkräm med Döda Havs-mineraler, som bidrar till att fördröja åldringstecken. Innehåller lanolin och E-vitamin. Lanolin (finns naturligt i Döda Havet) har en täckande, skyddande och fuktbevarande effekt och E-vitamin är en stark antioxidant som hjälper till att motverka hudens åldrande. En lätt parfymerad och fettfri kräm.
Cuticleoil
En nagelbandsolja med Döda Havs-mineraler samt grapefröolja och mandelolja.
Grapefröolja har en hämmande effekt på svamp och bakterier och mandeloljan har en mjukgörande, skyddande och läkande egenskap. Nageloljan masseras lätt in, på och runt nageln. Massage och oljan stärker nageln, och förhindrar skivade naglar. Kan användas varje dag. Höst och vinter är alternativet att rekommenderas.
Nagelfil
Nagelfilen ska endast användas till att forma nageln. Den består av två sidor med olika grovhet (s.k grit). En normal nagel behöver inte filas med den grövre delen. Har man tjocka naglar kan den grövre filen användas. Fila längs sidorna och nageltippen. Fila i fibrernas riktning, dvs. nerifrån och upp.
Ej ”sågfilning” (fram och tillbaka)! ”Sågfilning” får nageln att flisa sig.

Polerblock
Poleringsblocket består av fyra sidor, två grå, en grön och en vit. De två grå har samma grovhet, den gröna lite finare och den vita är själva poleringsfilen (s k Magic side), dvs, den har inga korn, utan har en
helt slät yta. Med detta block kan du genom en lätt filteknik, få en lika blank nagel, som om du lackat nageln med ett klarlack. Blankheten håller sig i flera dagar och dessutom slipper du de kemikalier som finns i ett nagellack. Rekommenderas till allergiker!
1 Börja med den grå sidan. Fila över/på nageln med lätt hand, från sida till sida.
Obs; ej ”sågfilning”! Mellan 5-8 drag över nageln räcker. Om man trycker för hårt med filen kan en brännande känsla uppstå, och det kan också skada nageln.

2 Ta sedan den gröna sidan och gör detsamma som ovan.

3 Sedan den vita poleringsfilen. Denna sida får du ”sågfila” med.
Tryck ej ner blocket mot nageln, utan ha en lätt hand även här när du filar.

Både filen och polerblocket går att tvätta. Använd en nagelborste och tvål. Borsta försiktigt på filarna och skölj med varmt vatten. Våra naglar innehåller mycket bakterier och likväl som vi tvättar händerna och borstar naglarna, ska även filar tvättas.

Bra att veta!
Nageln vilar på en s.k. nagelbädd. Om man t.ex. klämmer
sig eller biter på naglarna förstör man nagelbädden. Nageln kommer alltid ha ett ”ärr” där bädden är skadad. Det kan visa sig genom att man alltid har en eller flera gropar på nageln, eller att nageln alltid går av på samma ställe, man har en spricka i nageln. Peta inte heller med vassa föremål under naglarna för att ta bort smuts! Använd en nagelborste.
Vita fläckar i nageln, beror inte på kalciumbrist! Nageln består av 0,02% kalcium.
”Halvmånen” (lunula) i nageln består av levande celler, när de pressas ut av nya celler går de sönder och bildar själva nageln. Ibland går inte cellerna sönder när de pressas ut, det är då som det blir vita fläckar i nageln. Det växer bort i och med att nageln växer.
Randiga naglar beror på att nageln åldras, precis so
m vår hud. De blir uttorkade och behöver fukt, precis som vår hud. I vissa fall är det ärftligt. Det går INTE att fila bort ränderna!! Smörj med cuticleoil.
Man ska aldrig fila på nageln!! En nagel består av ca 150-200 lager med ”pressade celler”.
Filar man på nageln, så filar man snabbt bort ca 50 lager direkt, vilket medför en skör, och trasig nagel som sedan i skivar sig.
Jag har detta nagelkit och ville dela av mig av det för det är so otroligt bra. Jag råder att köpa det ganske dyrt men värt pengarna. Jag fick det i julklapp och jag älskar det. här är mina naglar från idag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0